Zoeken


Iets voor u?

Schrijf mee met wilikweten.nl

Login Form

Voorspeller Einde der Tijden dood

Voorspeller Einde der Tijden doodAMSTERDAM - Harold Camping, de bekende voorspeller van het einde der tijden is overleden. De Amerikaanse predikant, die de wereld gedurende zijn leven maar liefst drie keer zag vergaan, is 92 jaar geworden.

Camping zag de wereld voor het eerst eindigen op 7 september 1994. Omdat de volgende dag de zon toch opnieuw opkwam, deed hij een nieuwe gooi naar de einddatum: 21 mei 2011. Duizenden volgers geloofden dat. Mensen verkochten zelfs hun aardse bezittingen. In Nederland hingen de affiches met de voorspelling wekenlang op treinstations.

Op 21 oktober 2011 zou de apocalypsvolgens de bijbeluitlegger en doemdenker toch echt plaatsvinden. Toen ook die voorspelling onjuist bleek, stopte hij zijn voorspellingen.

Camping verspreidde zijn boodschap vooral via zijn radio-imperium. Hij was een van de oprichters van het christelijke radionetwerk Family Radio.

De Apocalypsvoorspeller maakte eind november een val in zijn huis. Hij wist niet meer te herstellen van zijn verwondingen. Hij overleed zondag, meldde Family Radio.

bron: www.telegraaf.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen