Zoeken


Iets voor u?

Schrijf mee met wilikweten.nl

Login Form

Noorwegen in de ban van 'UFO'

AMSTERDAM -  Een mysterieus spiraalvormig licht aan de Noorse hemel heeft de fantasie van de Noren aardig op hol gebracht. Duizenden Noren schrokken vanmorgen rond 8 uur op bij de aanblik van de 'UFO'.

Onmiddellijk deden verschillende theorieën opgang, variërend van een 'nieuw astronomisch fenomeen' tot een Russische raket. Dat laatste wordt nu als meest waarschijnlijk aangemerkt door onder meer de Noorse krant VG, maar officieel is het nog niet bevestigd en de Russische noordelijke vloot zegt zich niet bewust te zijn van een lancering.

De krant werd vanochtend bestookt met telefoontjes van verontruste burgers, die een reusachtige spiraal langs de hemel zagen trekken. Vooral vanuit de regio Finnmark regende het getuigenverslagen. Totto Eriksen bekeek het fenomeen vanuit Tromsö samen met zijn dochter. ,,Het was absoluut fantastisch. Het leek wel een rondtollende raket. Het was alsof de maan over de berg kwam, maar dan anders."

De ontkenning van de Russen ten spijt, blijft adviseur Paal brekke van de Noorse ruimteorganisatie NTB geloven in een mislukte lancering vanaf een van de schepen in de noordelijke wateren. Aan de hand van de videobeelden concludeert hij dat er iets mis moet zijn gegaan met een raket. ,,Het is een beetje als een vuurpijl zonder roertje. Die zal ook in een spiraalbeweging naar de grond gaan."

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen