Zoeken


Iets voor u?

Schrijf mee met wilikweten.nl

Login Form

'Mens sterft binnen 100 jaar uit'

AMSTERDAM -  Het menselijk ras is ten dode opgeschreven. "Mogelijk binnen 100 jaar al sterft de mens uit. De situatie is onomkeerbaar, wat we ook doen." Dat zegt de vooraanstaande Australische wetenschapper Frank Fenner. De gerenommeerde wetenschapper (95) is professor emeritus microbiologie aan de Nationale Universiteit van Australië en een vooraanstaand lid van de Royal Society of London, de prestigieuze Britse academie voor wetenschappen.

In The Australian liet Fenner, die zelden interviews geeft, zich erg pessimistisch uit over de toekomst van de mens. "De homo sapiens zal uitsterven, mogelijk zelfs al binnen honderd jaar." De ondergang van de mens ontstaat volgens de wetenschapper doordat de bevolking van de aarde te veel groeit. "Koppel ons enorme aantal aan de steeds grotere en oncontroleerbare consumptiedrang en de aarde zal uiteindelijk onder haar eigen gewicht bezwijken", zegt Fenner. De eerste gevolgen daarvan zijn al zichtbaar. "De klimaatverandering is nog maar net begonnen, maar we zien nu al opmerkelijke veranderingen in het weer."

Het werk van Fenner is verschillende malen gelauwerd. Zo zorgde hij met zijn onderzoek voor de uitroeiing van het pokkenvirus en hielp hij de konijnenplaag in zijn thuisland onder de duim te krijgen.

Bron: www.telegraaf.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen