Zoeken


Iets voor u?

Schrijf mee met wilikweten.nl

Login Form

'Atoombom kan reuzenplanetoïde niet splijten'

AMSTERDAM - Natuurkunde-studenten van de universiteit van Leicester (GB) weten het zeker: Er bestaat gewoon geen bom die een 'planetoïde ter grootte van Texas' (ca. 1000 km) te verbrijzelen. In de rampenfilm 'Armaggedon' redt acteur Bruce Willis de aarde door een kolossale aanstormende planetoïde met behulp van een atoombom in tweeën te splijten, waarna de beide helften langs onze planeet scheren.

Mooi plan, briljant uitgevoerd. Maar is het ook realistisch? Via berekeningen laten de studenten zien dat er voor het splijten van een planetoïde van deze omvang een bom nodig is die een miljard keer krachtiger is dan de grootste waterstofbom die ooit op aarde tot ontploffing is gebracht.

Bovendien zou deze bom veel vroeger moeten afgaan dan in de film wordt gesuggereerd, namelijk op het moment dat de planetoïde zich op meer dan tien miljard kilometer van de aarde bevindt. Dat wil zeggen: ver voorbij de baan van de buitenste planeet van ons zonnestelsel.

Bron: www.nu.nl

 
#1 Natascha 20-12-2012 22:01
realistisch lijkt mij niet als we gaan gaan we toch er is toch al een komeet onderweg tja misschien bruche willes en zijn team sturen dan wordt de ondergang uitgesteld maar een gaat het toch gebeuren en wie weet misschien sneller dan we dachten maar nee niet morgen op 21 de die gasten zijn gestoord en lijkt meer op een sekte om mensen bang te maken idioten
Citeer