Zoeken


Iets voor u?

Schrijf mee met wilikweten.nl

Login Form

'Paar honderd gewonden door meteorietenregen Siberië'

'Paar honderd gewonden door meteorietenregen Siberië'AMSTERDAM - In de lucht rond het Russische Oeralgebergte heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag een reeks explosies voorgedaan, naar verluidt veroorzaakt door een meteorietenregen.

Dat bevestigt het Russische ministerie van Rampenbestrijding vrijdagochtend op zijn website.

BNO News meldt op gezag van de autoriteiten dat er een kleine 400 gewonden zijn. Volgens de gouveneur van de Siberische Tsjeljabinsk-regio, waar explosies zijn

waargenomen, zijn er geen mensen zwaargewond. De meeste kwetsuren zouden zijn veroorzaakt door rondvliegende glasscherven.

Delen van de meteoriet zijn vermoedelijk op zo'n 200 kilometer van de stad Tsjeljabinsk -ongeveer 1500 kilometer ten oosten van de Russische hoofdstad Moskou- terechtgekomen. Het getroffen gebied wordt momenteel door zowel grondtroepen als vanuit de lucht onderzocht.

Paniek

Getuigen vertellen aan RT dat huizen in de relatief dunbevolkte gebieden rond Tsjeljabinsk en Sverdlovsk trilden en dat ramen kapot gingen. De knallen hebben volgens RT voor paniek gezorgd in de drie grotere steden in de regio.

De inslag deed zich voor rond 09.20 uur (04.20 uur Nederlandse tijd). De Russische televisie toonde amateurvideobeelden van een voorwerp dat door de heldere hemel scheerde, met een rookspoor en een felle flits.

bron: www.nu.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen