Zoeken


Iets voor u?

Schrijf mee met wilikweten.nl

Login Form

'Wereld vergaat pas in 2208'

AMSTERDAM - De profetie dat de wereld in december 2012 vergaat is gebaseerd op een rekenfout. Als de onheilstijding al werkelijkheid wordt, zal dat pas in 2208 zijn. Dat zeggen wetenschappers in het novembernummer van het tijdschrift NWT Natuurwetenschap& Techniek. Wie op Google 2012 intikt krijgt 189 miljoen hits, waarvan de meeste gaan over het einde der tijden of over het aanbreken van een nieuw spiritueel tijdperk.

Mayakalender
De onheilsprofeten en newage-aanhangers baseren zich op de Mayakalender. Die zou aflopen op 21 december 2012. De zwartkijkers gaan er van uit dat onze tijd er dan op zit en de wereld vergaat. Recent onderzoek van archeologen, astronomen en wiskundigen laat echter zien dat die datum helemaal niet klopt. De kalender van de Maya's loopt pas twee eeuwen later af, aldus NWT.

Register to read more...

Tegenargumenten Nostradamus

Het is vaak de vraag of we van Nostradamus of van zijn interpretator moeten uitgaan. Zo kan een interpretator die een Nostradamus-sympathisant is, de woorden op een andere manier vertalen en verdraaien dan iemand die een uitgesproken ongeloof heeft tegen de voorspeller.

Het is dus belangrijk om onderzoek te doen naar de ware gebeurtenis waarop een kwatrijn slaat, om een goede conclusie te kunnen trekken. Zo was de helm van Koning Henry II na nader onderzoek helemaal niet van goud, de leeuwen die op de schilden van beide mannen zouden staan, zijn eveneens bedacht. Bovendien is een toernooi geen strijdperk, zoals in het kwatrijn beschreven staat. Er blijft dus bar weinig over van het zo befaamde kwatrijn.

Register to read more...