Zoeken


Iets voor u?

Schrijf mee met wilikweten.nl

Login Form

De maya's

Het einde van de mayakalender op 21 december 2012  is de start van het aftellen naar het einde van de wereld. Zowel de Maya's, de bijbel en de koran refereren naar de astronomische stand van de sterren. Hierin is 21 december 2012 de start van de zevenjarige verdrukking. Het einde van de wereld zou dan in 2019 moeten zijn.

Historisch onderzoeker David Mointaigne voegt hieraan toe dat oude documenten uit India spreken over een groot aantal rampen wereldwijd. Ook de Egyptenaren hebben een soortgelijk verhaal. De maya's zien 21 december 2012 als het begin van een nieuwe periode. Een periode van tegenspoed, die eindigd in 2019.

Eindtijd volgens religies

De eindtijd of armageddon is een begrip dat in vele religies voorkomt.
Volgens de traditie van het christendom (de terugkeer van Jezus), de islam (terugkeer van Isa, Jezus, en de komst van de Mahdi) en het jodendom (de komst van de Messias) wordt het gebruikt om het laatste stuk van de wereldgeschiedenis aan te duiden. In het boeddhisme heeft men ook een soort eindtijd als de ware Boeddha terugkeert, maar hier speelt dat niet zo'n expliciete rol als in bovengenoemde monotheïstische godsdiensten. Gnostici, Nes Age-ers en sommige nieuwe bewegingen spreken over het afronden van een belangrijke periode en de start van het nieuwe koninkrijk Gods op aarde.

Lees meer...

NASA

Wetenschappers van Nasa hebben in 2002 een gigantische astroide ontdekt die recht op de aarde af komt. Als deze astroide, genaamd 2002 NT7,  zou inslaan op aarde, kan de hele mensheid in één klap verdwenen zijn. De astroide zal op 1 februari 2019 16:47 uur Nederlandse tijd inslaan op aarde.

Als de astroide niet in één keer de hele menseheid laat verdwijnen, dan zal dat de periode erna gebeuren. Door het inslaan van de astroide zal het klimaat op aarde drastisch veranderen waardoor de temperatuur drastisch daald en planten en dieren snel dood zullen gaan. De mens zal daarop volgen.

Lees meer...

Nostradamus

Nostradamus werd op 14 December 1503 in St. Remy, in Frankrijk, geboren als Michel de Nostredame.

In zijn jonge jaren bracht hij veel tijd door met zijn grootvader die hem veel over talen, wiskunde, astronomie en astrologie leerde. Hij studeerde Kunst aan de Universiteit van Avignon, en studeerde af aan de medische school van de Universiteit van Montpellier. Hij praktiseerde de geneeskunde en stond er om bekend dat hij slachtoffers van de plaag in de streek rondom Montpellier met succes had behandeld.

Lees meer...

Pentagon

In een rapport van het Pentagon aan George Bush staat dat de klimaatverandering in de komende twintig jaar kan resulteren in een wereldwijde ramp.

Lees meer...

Profetie van de pausen

Malachias (Iers: Maelmhaedhoc Ó Morgair) (Armagh, 1094 - Clairvaux, 2 november 1148) was een Ierse rooms-katholieke geestelijke.

Hij was de aangewezen aartsbisschop van Armagh in Ierland. De heilige Malachias is bekend vanwege zijn helderziendheid. Aan hem werden vele wonderen geopenbaard en een toekomstvisioen van de identiteit van de laatste 112 toekomstige pausen, genaamd de Profetie van de Pausen.

Lees meer...